Mungra: “Jammer dat het niet is gelukt de koers vast te houden”

Politicus en ingenieur Dharm Mungra merkt over de gang naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op, dat de huidige regering een financieel economische destructie heeft overgenomen van de vorige beleidsbepaler. In alle sectoren zijn we nagenoeg aan de grond geraakt. Bij de overname van de nieuwe regering is er een verwachting gecreëerd dat gestolen gelden gemakkelijk zouden terugvloeien in de staatskas.” Maar Mungra merkt op dat het niet zo eenvoudig is. “Dat is juist een langdurig proces.” Misschien heeft men niet goed genoeg besef hoe groot de problemen zijn. Niet alleen middelen om de huishouding te draaien zijn een uitdaging geworden voor grote delen van de samenleving, de nadruk zou moeten liggen op het stimuleren van de productie, zodat we via export aan deviezen kunnen komen. Onze reputatie moet volgens Mungra nu ook weer opgekrikt worden. “Want we hebben het IMF benadeeld. De manier om geld te verwerven, is nu om naar het IMF te gaan, alleen stelt die voorwaarden. Wanneer IMF met kleine landen onderhandelt, sturen zij niet hun beste kader en dat brengt vaak spanningen.” Mungra noemt als voorbeeld dat het IMF vindt dat een zwevende koers moet worden gehanteerd in verband met zakendoen met het buitenland. “Maar ons probleem wordt niet door het buitenland, maar is door het financieel mismanagement veroorzaakt.” Mungra vindt het jammer dat het niet is gelukt om IMF ervan te overtuigen om de koers niet los te laten. Hij zegt dat dit voor prijsontwikkeling van producten in de winkels zal zorgen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: