Zeezeilers uit Nederland betrappen stropers schildpadeieren en begraven buit terug

Op dinsdag 2 maart 2021 hebben zes zeezeilers uit Nederland een drietal mannen betrapt op het leegroven van nesten waar de groene zeeschildpadden (Krape) eieren hadden gelegd. Een achtervolging over het strand van Braamspunt werd ingezet, waarbij een van de twee zakken werd gedumpt. In de plastic vuilniszak zaten 127 eieren. De toeristen hebben de eieren in diverse nesten terug gestopt en alarm geslagen. Ze laten in hun persbericht weten dat de politie dezelfde dag een proces-verbaal opmaakte.

Kamp gestolen eieren onthuld

De zes zeezeilers uit Nederland lagen vanaf zondag 28 februari voor anker met hun 3 zeilboten op Braamspunt. Wat een mooie toeristische belevenis moest worden, is uitgegroeid tot een paar dagen hard werken. Het strand lag bezaaid met afval en volgens medewerkers van Probios hebben de schildpadden het erg moeilijk. Onder andere aangespoelde boomresten dwarsbomen de weg naar en van de nesten. De toeristen hadden niet verwacht ook een bijdrage te kunnen leveren in het allergrootste probleem: stropers op heterdaad betrappen en 127 eieren terug begraven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: