Minister Somohardjo: ‘Stichting Matoekoe hoeft deuren niet te sluiten’

Minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo heeft donderdag 4 maart bekendgemaakt, dat Stichting Heilpedagogisch Centrum Matoekoe aan de Van Hattemweg te Lelydorp de deuren niet hoeft te sluiten. ‘Wij gaan stichting Matoekoe onder de aandacht brengen van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Onze president en vicepresident kennende, zij hebben een hart voor de sociaal-zwakkere mens’, aldus de bewindsman in een toespraak bij de stichting, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Hij was met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, op bezoek bij het pedagogisch centrum. Minister Ramsaran reikte de prijzen van de Srefidensi Tekenwedstrijd van zijn departement uit, met ondersteuning van Somohardjo. Somohardjo was gevraagd de eerste prijs uit te reiken, maar deed voordat hij daartoe overging, de toezegging aan het stichtingsbestuur dat geen enkele deur dichtgaat.

De ministers werden overigens warm ontvangen met zang van de pupillen. Stichting Matoekoe was zeer ingenomen met het bezoek van de bewindslieden. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen die de stichting ondersteunt te bedanken.

Bestuurslid Urwin Holband refereerde in zijn toespraak naar de donkere wolken die boven het centrum hangen. Hiermee doelde hij op de financiële situatie van het centrum. Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er allesbehalve rooskleurig uit, aldus het bestuur. 

Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen

en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, via het districtscommissariaat van Wanica Zuid-Oost verleden ondersteuning in de vorm van onderhoud van het terrein, terwijl het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur twee leerkrachten heeft toegewezen aan de school.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft beleid uitgestippeld om overtollig personeel op andere ministeries ofwel departementen te plaatsen. Zo zijn al vijf personen toegewezen op verzoek van Matoekoe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: