Jörgen Raymann is nu Ridder in de Ere Orde van de Gele ster

Jörgen Raymann is vrijdag 5 maart namens president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd door ambassadeur Rajendre Khargi op de Surinaamse ambassade in Den Haag. Raymann werd benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster.

Hij was voorgedragen door voorzitter Ramon Ramsodit van de Stichting Satya Dharma.

Raymann is sociaal maatschappelijk betrokken zowel in Nederland als in Suriname. Hij ondersteunt diverse sociale-, culturele- en maatschappelijke projecten in Nederland als in Suriname. Hij is ook nauw betrokken geweest bij diverse benefits voor Suriname, zoals onlangs nog ten behoeve van de Covid-19 zorg in Suriname.

Raymann is in Nederland geboren, maar groeide op in Suriname. In Nederland studeerde hij economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie keerde hij terug naar Suriname. Daar runde hij een tijdje zijn eigen restaurant, waar hij diners voor cabaretiers verzorgde. 

Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde het televisieprogramma Zo: Raymann, eerder bekend als Raymann is Laat, en The Comedy Factory. Ook heeft hij opgetreden in het theater. 

Sinds 2005 is Raymann ambassadeur van Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. 

Raymann werd in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij zich jarenlang op belangeloze en inspirerende wijze inzet voor de samenleving. Met zijn eigen stichting Poor Infant Equality Trust-fund, ondersteunt Raymann kinderen met een bepaalde wens op cultureel en/of educatief gebied. De volksmuziekschool Suriname kon dankzij dit fonds, na jaren, weer haar deuren openen. Verder gaan opbrengsten van zijn shows in Suriname naar verschillende kindertehuizen in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!