Jeangu Macrooy (27) zingt ‘Birth of a New Age’ met vleugje Sranantongo op Eurovisiesongfestival

Jeangu zal Nederland met het nummer ‘Birth of a New Age’ vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival zaterdag 22 mei in Rotterdam Ahoy. De zanger presenteerde zijn liedje donderdagavond tijdens een livestream. In het lied is een vleugje Sranantongo te horen.

Anders dan de ballade ‘Grow,’ die hij vorig jaar zou zingen tijdens het geannuleerde songfestival, is ‘Birth of a New Age’ een uptempo nummer. Wel koos de zanger weer voor een gospelkoor op de achtergrond. 

Ook zingt Jeangu, die in Suriname is geboren, in het refrein enkele regels in het Surinaams. Een regel in het nummer wordt gezongen in het Sranantongo, yu no man broko mi, vertaald als ‘je kunt mij niet breken’. Die zin, vanwege de klanken, is in reacties op social media al massaal omgedoopt in you don’t want broccoli.

Het is de tweede keer dat Jeangu een songfestivallied presenteert. Vorig jaar zou hij met het nummer ‘Grow’ meedoen aan het muziekfestijn. Omdat het Eurovisiesongfestival in 2020 niet door kon gaan vanwege de Corona-pandemie, werd door de organisatie de keuze gemaakt dat alle landen een nieuw nummer moeten inzenden voor de editie van 2021. Die gaat, met of zonder publiek, hoe dan ook door.

Op dinsdag 18 mei vindt de eerste halve finale plaats en op donderdag 20 mei de tweede. Jeangu staat dankzij de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv in 2019 meteen in de grote finale op zaterdag 22 mei.

https://www.youtube.com/results?search_query=jeangu+macrooy

PK

error: Kopiëren mag niet!