Harold Biervliet nu Officier In de Ere Orde Van de Gele Ster

Harold Biervliet kreeg vrijdag de versierselen die behoren tot Officier In de Ere Orde Van de Gele Ster door de ambassadeur van Suriname, Radjendre Khargi in Den Haag opgespeld, namens president Chandrikapersad Santokhi.

Biervliet kreeg de hoge onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten jegens Suriname en haar inwoners. Bij de viering van de 45e Onafhankelijkheidsdag van Suriname op 25 november 2020 werd al bekend dat hij was beroemd tot Officier In de Ere Orde Van de Gele Ster door president Santokhi.

Harold Biervliet is een zanger, gitarist, componist, arrangeur en tekstschrijver en behoort met zijn herkenbare gitaarspel tot een van de beste gitaristen van Suriname.

Hij heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Surinaamse muziek. Zo heeft hij aan grote Surinaamse hits een muzikale bijdrage geleverd als onder andere gitarist, zanger, componist, tekstschrijver en arrangeur bij nummers van artiesten als Lieve Hugo, Johnny Miranda, Alberto Gemerts, Carlo Dundas, Max Nijman, George Scheermaker, Stan Lokhin, Suzie Poeder, Happy Boys en Trafassi.

Harold is onder andere de tekstschrijver en componist van één van de allermooiste Surinaamse love songs, ‘Bosi Mi’ van Lieve Hugo. Een nummer waar menig Surinamer nog steeds warme gevoelens of mooie herinneringen aan heeft. Dit nummer is later opnieuw uitgebracht door Powl Ameerali.

In Suriname heeft Harold met internationale muzikanten het podium gedeeld, zoals Wilson Pickett en Sandra Reemer. En met Indiase grootheden als Hemant Kumar, Geeta Dutt en Hari Om Sharan. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: