Schutter veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf

De verdachte R. Narain kreeg gisteren een straf van 2 jaar onvoorwaardelijk onder aftrek opgelegd door kantonrechter Duncan Nanhoe. De officier van justitie had een straf van 4 jaar onvoorwaardelijk geëist. Narain raakte betrokken bij een woordenwisseling en handgemeen voor een winkel te Charlesburg, waarbij het slachtoffer zich ermee bemoeide en daarbij de wederhelft van de verdachte aan de arm trok. Het slachtoffer werd op meerdere momenten weggebracht door vrienden, maar kwam steeds terug. Ook Narain maakte van de gelegenheid geen gebruik om de plaats te verlaten, maar bleef de confrontatie opzoeken.

Ter terechtzitting werden gisteren ook de beelden van de veiligheidscamera van de winkel getoond. Hierop was de ruzie duidelijk te zien en was het ook overduidelijk dat alle partijen dronken waren. Op een gegeven moment ging het slachtoffer samen met een vriend weg en waren zij reeds op straat. De verdachte reed toen naar het slachtoffer toe en loste gericht een schot in het bovenbeen. De rechter tilde er zwaar aan dat Narain het slachtoffer heeft neergeschoten op een moment dat de ruzie al voorbij was en het slachtoffer zich al had verwijderd van de lokactie en dat Narain het slachtoffer achterna is gereden en daarbij zonder enige aanleiding hem heeft neergeschoten. Bij de aanhouding werd een illegaal vuistvuurwapen en munitie aangetroffen bij Narain. Rekening houdende met alle omstandigheden legde de rechter een straf op van 2 jaren onvoorwaardelijk, met verbeurdverklaring van het vuurwapen en de munitie.

error: Kopiëren mag niet!