Politie Henar betrapt op heterdaad inbreker (39) in kantine sportcomplex

De politie van het bureau Henar heeft zaterdag 27 februari de 39-jarige R.J. op een sportcomplex te Henar aangehouden, terwijl hij aan het inbreken was in de kantine, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Agenten kregen omstreeks middernacht een telefonische melding van de 61-jarige beheerder, dat hij krakende geluiden hoorde en verlichting zag bij de kantine van het sportcomplex.

Bij vonden agenten een paar slippers bij de kantine. Het viel ze op dat het gaaswerk tussen het dak en het plafond deels was verwijderd. Verder werd hun aandacht getrokken door voetstappen die zij hoorden in de kantineruimte, die op slot was.

Na een ingesteld onderzoek werd R.J. onder de toonbank van de kantine gesignaleerd. De man zag echter kans om via een raam aan de andere kant van de kantine te vluchten. Hierop zetten agenten de achtervolging in en aan de voorzijde van het pand werd de verdachte, die zich hevig verzette, in de kraag gevat.

Hij had niets kunnen wegnemen. Wel had de man een emmer met een hoeveelheid lijm uit de kantine gehaald en in een andere ruimte geplaatst, die hij vermoedelijk zou stelen

Bij de voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie heeft de verdachte bekend de inbraak te hebben gepleegd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: