De Boeing 777 van de SLM geparkeerd in Californië, VS

De B777-200ER van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ‘Bird of the Green Paradise’ is woensdag vanuit Amsterdam naar Victorville Airport, Southern California in de VS gevlogen, een ‘redelivery location’, afgestemd tussen Boeing en de SLM, zo laat de luchtvaartmaatschappij donderdag via een uitgebracht communiqué weten.

Het toestel stond enige tijd aan de grond op Schiphol vanwege technisch onderhoud. Dat onderhoud heeft uitgewezen, dat er in het ergste geval rekening moet worden gehouden met een grote kostenpost voor reparatie en zelfs eventueel het moeten vervangen van één van de

motoren.

Dit heeft ertoe geleid dat de SLM het besluit nam het traject tot vroegtijdige teruggave van het vliegtuig in te zetten als met Boeing consensus zou zijn bereikt.

De verantwoordelijkheid van de B777-200ER ligt voorlopig nog in handen van de SLM, totdat het vliegtuig contractueel en officieel is overgedragen. De gesprekken met Boeing hieromtrent zijn nog gaande.

De Mid-Atlantische route zal de komende twee tot drie maanden worden onderhouden door de Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium of een eventueel andere partner van wie de SLM een toestel inhuurt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: