‘Ontwikkeling vindt dagelijks plaats’

Ontwikkeling vindt dagelijks plaats, de tijd blijft niet stilstaan. “Je moet je te allen tijde laten informeren en ontwikkelen”, zegt Astrid tijdens een gesprek. Astrid is een kleine ondernemer. Zij doet aan pedicuren, manicuren compleet met gelakte nagels, wax, gezichtsbehandeling en massage. De kleine ondernemer gaf aan dat sedert zij weer de deuren mocht openen om haar diensten te verlenen aan de gemeenschap, zij dagelijks volgeboekt is. “Als iemand nu een afspraak maakt, ben ik pas weer beschikbaar voor eind van deze maand en zelfs midden van de volgende maand. Ik heb dagelijks werk en dat moet ook zo zijn, ik moet mijn schade inhalen”, benadrukt Astrid. Zij gaf verder aan dat zij in de tijd dat zij gesloten was veel heeft verloren. “Hier en daar had ik wel mijn vaste klanten, die extra betalen om tot aan huis geholpen te worden. Aan de ene kant heb ik me wel laten ontwikkelen in die tussentijd dat de zaak gesloten moest zijn. Er komen dagelijks nieuwe ontwikkelingen bij en in het modieuze leven wordt je geüpgraded. Je gaat met de mode mee moeten gaan om zo ook meer klanten aan te trekken. Maar dat is ook weer extra uitgave met weinig inkomsten”, zegt de kleine ondernemer.

“In een dag met een volgeboekt schema verdien ik rond SRD 1200. Maar dan heb je klanten die voor pedicuren, manicuren, wax of gezichtsbehandeling komen.  Met alleen mijn pedicure en manicuren klanten kom ik op SRD 800 in een dag. Hoe ik alleen ben, ga ik niet veel klanten kunnen accepteren. Ik neem ongeveer 4 klanten in een dag voor nagels”, zegt Astrid. “De inkomsten lijken veel, maar er zijn ook veel uitgaven. Een potje acryl kost al SRD 250 en andere benodigdheden beginnen al met SRD 50 per stuk. Nagellak is nu SRD 30, dus je geeft uiteindelijk meer uit. Ook zitten de vaste lasten hierin en voedingsmiddelen. Dus in de tijd dat ik gesloten moest zijn, was het echt zwaar. Ik leef alleen van mijn hobby, dus ik ga moeten uitbreiden.  Iemand in dienst nemen om meer inkomsten te hebben, maar daar heb je ook loonbetaling. Ik moet kijken hoe ik het in mekaar zet. Maar het zal wel lukken”, aldus Astrid.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: