Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had vegetarische  Moksi alesi in kokosmelk met  sambal van sojabrokken met geraspte aardappel, komkommer en rode uien op azijn, slabladjes en tomaat;

Bizar gerecht: Kraakbeen van kip

Dit gerecht behoort tot de top 10 bizarre gerechten. Kraakbeen van kippen is een van de meest vreemde gerechten, die vaak in Japan wordt geserveerd als een lekkere snack. Het kan gefrituurd of op een Shish kebab (spies met vlees geroosterd boven vuur) worden gegeten. De textuur is zeer taai en vereist het nodige kauwwerk om dit vreemd eten binnen te slikken.

 (Bron: Top10lijstjes.com)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: