Leden bond bij AZP voeren sitdown-acties

Personeel eist eindelijk oplossingen voor een aantal problemen

Leden van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABLAZ) voeren sitdown-acties van zeven uur tot elf uur ‘s ochtends. Aan essentiële afdelingen is dispensatie verleend. 

Volgens het bestuur van de ABPLAZ voert zij sinds 23 oktober overleg minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om oplossingen te zoeken voor een aantal voor problemen. Maar concrete oplossingen zijn tot de dag van vandaag, woensdag 3 maart, uitgebleven alsook nadere gesprekken tussen de bond, de leiding van het AZP en het ministerie van Volksgezondheid.

Onderhandelingen over secundaire arbeidsvoorwaarden, die sinds begin januari 2021 zouden worden hervat en escalaties tussen medewerkers van de afdeling Educatie centrum en de manager daar zijn twee van de problemen. Het personeel is ontevreden over de manier waarop de directie van het AZP en het ministerie van Volksgezondheid met zaar belangen omgaat.

Nu komt de bond met een aantal eisen waaronder ontheffen van de opleidingsmanager, continuering van onderhandeling over de arbeidsvoorwaarden, een einde aan de personele onderbezetting en de uitbetaling van het verschil in gratificaties over 2017 en 2018.

De bond verwacht uiterlijk 5 maart een oplossing voor alle problemen. Gebeurt dat niet, dan worden maandag 8 maart tijdens een ledenvergadering mogelijk nieuwe acties worden besproken om de druk op de directie van het AZP en het ministerie van Volksgezondheid op te voeren teneinde wel tot acceptabele oplossingen te komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: