Top SWM informeert regering over verhoging productiecapaciteit

De directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij NV (SWM) heeft dinsdag weer een presentatie gehouden voor president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Tijdens de vorige ontmoeting in november vorig jaar heeft de directie van het waterleidingbedrijf de nodige instructies gehad voor het presenteren van plannen en voornemens in het kader van het verder verbeteren van de waterdistributie naar de samenleving toe.

Alwin Linger, onderdirecteur Strategie en Planning van de SWM zei, dat er gebieden zijn geïdentificeerd die moeten leiden tot verhoging van de productiecapaciteit. Een van de gebieden is onder meer Commewijne, met name te Peperpot, La Liberté. Volgens Linger komt er een grote waterinstallatie met een capaciteit van 500 m3 per uur. Behalve Commewijne is het district Marowijne ook gekenmerkt als prioriteitsgebied. 

Ten aanzien van Commewijne is het de bedoeling, dat rond het eind van dit jaar de waterinstallatie wordt gebouwd met de bijbehorende transportleidingen. Voor wat betreft Marowijne gaat het om een integraal project, omdat er een nieuw station moet worden gebouwd te Moengo. Met deze installatie moet de waterproblematiek in dit district tot het verleden behoren.  Met de regering wordt nagegaan hoe dit project zo spoedig mogelijk kan worden afgerond.

Verder is gesproken over de plannen van het bedrijf voor het produceren van gebotteld water en het exporteren daarvan en wat daarvoor juridisch en financieel nodig is. Er volgen daaromtrent gesprekken met minister Achaibersing van Financiën en Planning en diens collega David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.

error: Kopiëren mag niet!