Economische Zaken bezig met intensieve prijscontroles winkels

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie is al enige tijd bezig met ‘intensieve landelijke controles van prijzen en andere zaken in winkels’. Dat zegt directeur Aroen Jadoenathmisier van Economische Zaken (EZ) tegenover Dagblad Suriname. Diverse districtscommissariaten berichten met regelmaat op social media over uitgevoerde controles van prijzen van basisgoederen in supermarkten. Bij die berichten worden vaak ook foto’s van de controles geplaatst en welke misstanden eventueel zijn geconstateerd. Maar zelden wordt vermeld of een winkelier is beboet en bij welke producten prijsverhogingen zijn geconstateerd. De burger blijft dus in het ongewisse of zijn of haar supermarkt is gecontroleerd en wat het resultaat van de controle is.

Op de vraag aan de EZ-directeur of het niet raadzaam is om via publicaties, bekendmakingen, bij de samenleving bekend te maken welke supermarkten zijn gecontroleerd en of daar prijsverhogingen zijn geconstateerd, antwoordt Jadoenathmisier: ‘Ik verwacht maandag 1 maart rapportage inzake de controles en zal de gedane suggestie meenemen.’ Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie was niet bereikbaar voor een inhoudelijke reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: