Drie verdachten inbraak in eethuis Sommelsdijckstraat opgepakt – Aangehouden heler na verhoor in vrijheid gesteld

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben in de derde week van februari de 33-jarige M.K., meer bekend als ‘Barba’, en de 55-jarige D.B., meer bekend als ‘Iman’ aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een eethuis aan de Sommelsdijckstraat, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Beide verdachten zijn na hun aanhouding overgedragen aan de Recherche van regio Paramaribo.

Een eigenaar van een eethuis had in het politiebureau Centrum aangifte gedaan van inbraak en diefstal. Hij verklaarde, dat een aantal goederen waaronder gascilinders, dure alcoholische dranken, een onbekend geldbedrag, het kasregister, dure glazen en elektronische apparaten waren gestolen.

Het Command Center kreeg op 15 februari van een oplettende burgers de melding, dat een aantal daklozen bezig waren in te breken in een eethuis aan de Sommelsdijckstraat. Na een algemene oproep voor de eenheden op het veld, deed de politie van het ressort Centrum de locatie aan.

Bij een ingesteld buurtonderzoek kwam de 31-jarige vrouw S.M in beeld, waarna zij werd aangehouden. Op basis van de door haar afgelegde verklaring kon ook M.K. op 15 februari met assistentie van het RBTP in de Sommelsdijkstraat worden gearresteerd. S.M. en M.K. werden door de politie van het ressort Centrum overgedragen aan Recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek in deze zaak.

Tijdens het onderzoek kwam de 55-jarige verdachte D.B. aan in beeld, die op woensdag 17 februari werd aangehouden. 

De drie verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij de inbraak in het eethuis. Met de aanhouding van de drie kon ook een vierde verdachte, de 59-jarige heler S.K. worden achterhaald. Zij verklaarde aan de politie dat zij goederen had gekocht bij ‘Barba’. S.M. verklaard, dat zij niet de enige personen waren die in het pand zijn geweest. Een groot deel van de goederen zijn teruggevonden en afgestaan aan de eigenaar.

De verdachten M.K., S.M. en D.B. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld, terwijl de heler S.K. na verhoor is heengezonden. Aan de opsporing en aanhouding van nog voortvluchtige personen wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: