Weg met Corona!

Rudi Jadnanansing.

Onze complimenten voor het COVID-Team!

De avondklok en de lock-downs hebben hun werk gedaan. De besmettingen worden steeds minder.

Maar zoals wij hebben gemerkt is het surinaamse volk zeer ongehoorzaam. Men houdt zich niet aan de regels. Zelfs onze voorbeeldfiguren zondigen zich wel eens hieraan. De drie grootste leiders zijn ongehoorzaam geweest. En ze hebben het geweten; behalve de sterke Chan. Het is dus te verwachten dat nadat de regels van het COVID-Team zijn versoepeld, de besmettingen weer zullen toenemen; en dan krijgen we weer enige weekend lock-downs. De ene golf komt en de andere golf gaat. Zo zullen wij blijven jojoën totdat een ieder is gevaccineerd. En dat kan nog een tijdje duren. Het bedrijfsleven zal verder lijden in deze tijd van een superkrakkemikkige economie.

Maar wij mensen van het bedrijfsleven moeten niet met lede ogen toekijken; wij moeten helpen!

Anders worden onze bedrijven als lammeren naar de slachtbank geleid.

Het is velen van ons opgevallen dat er overal waar de ruimte is geventileerd en mensen bij elkaar komen, geen besmettingen plaatsvinden. Niet in dorpen in het binnenland, niet in openbaar vervoer met open ramen, niet op het feestje voor ouden van dagen, georganiseerd door onze First Lady, en ook niet in restaurants met open ramen enz.

Maar wel waren er besmettingen meteen na de verkiezingen toen de overwinnaars uitbundig vergaderden in hun afgesloten airco ruimten (politici en distriktscommissarissen gingen achter elkaar de quarantaine in), wel in bussen met airco die uit Marowijne naar Paramaribo reden of mensen, die in afgesloten auto’s met airco, lange ritten maakten. Ook mensen die tijdens lock-down in afgesloten ruimten noodgedwongen met bejaarde familieleden naar de TV moesten kijken.

Ik stel dus voor dat wij, een ieder die wil meehelpen, naast alle protocollen van het COVID-Team, één protocol toevoegen: Het “Ondernemers reddingsprotocol”! Het zogenaamde O.R.P. dus.

Dit protocol houdt in: Waar u ook bent met andere mensen, zorg altijd voor ventilatie!

Zorg altijd dat er luchtstroming is in de ruimte samen gedeeld met anderen. Zorg dat er tenminste twee ramen of deuren of een raam en een deur tegenover elkaar open staan. Desnoods op een kiertje. Maar de lucht in de ruimte moet stromen.

Maar! Ook niet vergeten om u te houden aan de regels van het COVID-Team!

Wij gaan dus nu met drie groepen het virus aanvallen. Dan zijn wij onoverwinnelijk!

Groep één: Het machtige COVID-Team.

Groep twee: Het kwakkelende bedrijfsleven.

Groep drie : De ongehoorzame burgerij.

Als u, als exponent van het bedrijfsleven, iets in mijn boodschap ziet, propageer dan het Ondernemers reddingsprotocol op elke wijze waarop u dat kunt doen; email, Facebook, Wattsapp, advertenties, mofo koranti enz. enz.

Liever O.R.P. dan R.I.P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: