OW-minister Nurmohamed weer op werkbezoek in Nickerie – Diverse projecten niet opgepakt

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft afgelopen weekend weer een bezoek gebracht aan het district Nickerie, om de maatregelen die enkele maanden geleden waren aangekondigd te inspecteren. De OW-minister kondigde vernieuwingen in alle districten aan, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname maandag 1 maart.

Projecten en voorstellen gedaan door het districtscommissariaat liggen jaren bij de OW-dependance, maar zijn niet opgepakt, terwijl ze een urgent karakter hebben. Volgens de OW-minister zijn simpele zaken blijven liggen, zoals infrastructuur in verkavelingsprojecten waar mensen percelen hebben gekocht, maar niet kunnen bouwen. Werkzaamheden om wegverbindingen te voorzien van duikers voor een nieuwe ontsluiting laten nog op zich wachten.

Er zijn gesprekken gevoerd met ondernemers en dienstverleners die middels aanbestedingen opdrachten uitvoeren. Ze zijn reeds geïnformeerd over het nieuwe beleid van de regering en ook van het ministerie van Openbare Werken.

Problemen met betrekking tot de productie van padie kwamen ook aan de orde. Minister Nurmohamed drukte de padieboeren op het hart om zich te bundelen en samen te werken.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan gaf aan dat er recent een urgentielijst aan OW is aangeboden met de vraag om assistentie. Zij wil dit jaar nog urgente zaken aanpakken, maar zegt dat er beperkte financiële middelen beschikbaar zijn om problemen op te lossen.

‘Naast het ministerie van OW maken de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Landbouw, Veeteelt en Visserij ook deel uit van het platform. Problemen worden samen in kaart gebracht, uitgewerkt en daarna de oplossingen tot uitvoering gebracht’, aldus Gobardhan.

Minister Nurmohamed tekende tijdens het werkbezoek een overeenkomst, waardoor 18 personen bij een school te werk kunnen worden gesteld voor onderhoudswerkzaamheden. Het ministerie van Openbare Werken heeft circa 500 personeelsleden in het rijstdistrict, maar niet een ieder wordt betaald.

In verband met de komst van de minister waren enkele tientallen ondernemers uitgenodigd voor een gesprek. Na het gesprek,  bewindsman bleken ze bijzonder opgelucht, aldus de Communicatie Dienst Suriname. Ze kijken uit naar een betere samenwerking met het ministerie van OW.

error: Kopiëren mag niet!