OM Amsterdam vervolgt ‘De Zwarte Cobra’ voor dubbele moord in Antwerpen

Het Openbaar Ministerie Amsterdam gaat de bekende 69-jarige crimineel Henk ’De Zwarte Cobra’ R. (geboren op 4 maart 1951 in Paramaribo), vervolgen voor een dubbele moord in Antwerpen in 1993. Dat meldde maandagavond het misdaadprogramma Crime Desk op RTL5. Het OM Amsterdam heeft dit bevestigd aan het programma. 

Wanneer de zaak zal voorkomen is nog niet duidelijk. De inmiddels 69 jaar oude Henk Orlando R. keerde eind januari terug uit de Verenigde Staten, waar hij bijna zestien jaar in de gevangenis zat voor het voorbereiden van grootschalige xtc-handel. Hij kon meteen weer de cel in, omdat hij nog een straf uit 2001 van veertien maanden moet uitzitten. Het gaat om een dubbele moord uit het omvangrijke liquidatieproces Passage, waarin tot dusver vier keer levenslang werd opgelegd.

In 1993 werden in Antwerpen de diamantenverkoper en drugshandelaar Hennie Shamel (55) en zijn 44-jarige vriendin in een auto van dichtbij beschoten. Henk R. zou een schuld van een miljoen euro hebben gehad bij Shamel. Doodschieten was simpeler dan betalen, zo zou R. hebben geredeneerd.Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: