Minister Ramadhin: ‘50.000 AstraZeneca-vaccins uit India maandagmiddag 1 maart in Suriname’

De Indiase regering heeft afgelopen zaterdag 175.000 vaccindoses Oxford Astra-Zeneca naar Caribische landen gestuurd, waaronder vier lidlanden van de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS) en Suriname. Dit meldt de nieuwswebsite WIC News.

De vaccins worden van Mumbai naar Antigua en Barbuda gevlogen, verdere regelingen voor transport zijn getroffen om het vaccin naar de respectieve landen te brengen. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laat de redactie van Dagblad Suriname weten, dat de vaccins uit India maandagmiddag rond vijf uur worden verwacht op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

St. Lucia ontvangt 25.000 doses van het AstraZeneca/Covishield-vaccin, St. Kitts en Nevis 20.000, St. Vincent en de Grenadines 40.000, Antigua en Barbuda 40.000 en Suriname 50.000.

De succesvolle verwerving van vaccins uit India wordt toegeschreven aan de premier van Dominica en voorzitter van de OECS, Roosevelt Skerrit. Zijn goede relatie met India heeft ertoe geleid dat OECS-landen duizenden vaccins gaan ontvangen om de wereldwijde Covid-19 pandemie aan te pakken. 

Als voorzitter van de OECS had Roosevelt Skerrit de Indiase regering aangeschreven om vaccins voor de respectieve landen te vragen om hun eerstelijnswerkers en andere kwetsbare gemeenschappen in het land te beschermen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: