Verdachte goudzoeker (38) die op collega schoot opgepakt te Stoelmanseiland

De 38-jarige P.N., die maandag 22 februari op een collega-goudzoeker schoot, is door medewerkers van een politie detachement te Stoelmanseiland aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondag 28 februari. Agenten van dit politie detachement kregen 22 februari een melding van een schietincident. Zij ter plaatse arriveerden, bleek het te gaan om P.N. die met een jachtgeweer op een collega had geschoten. De collega werd echter niet aangetroffen.

Onderzoek wees uit dat P.N. al geruime tijd ruzie had met een groepje mannen, met wie hij op dezelfde goudconcessie werkte, maar hun personalia zijn bij hem onbekend. Ondanks dat hij volgens zijn verklaring toestemming had om daar werkzaamheden te verrichten, mocht hij dat niet van de mannen.

Op de bewuste maandag liep het uit de hand. De mannen raakten in een schermutseling en P.N. liep een snijwond op aan zijn linkeroog. Op een gegeven moment kreeg hij de kans om naar het jachtgeweer te grijpen en schoot op één van de mannen uit de groep met wie hij had gevochten. Het slachtoffer liep een schotwond op in een dijbeen en vertrok vermoedelijk voor medische hulp naar Frans-Guyana Na afstemming met het Openbaar Ministerie is P.N. in voorlopige verzekering gesteld. Het jachtgeweer die hij illegaal in zijn bezit had is hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: