Startsein gegeven voor elektrificatieproject Van Pettenpolder te Nickerie

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag aan het hoofd van een regeringsdelegatie een bezoek gebracht aan het district Nickerie in het kader van het elektrificatieproject van de Energie Bedrijven Suriname, EBS, in de Van Pettenpolder. Het was het startsein voor het project aan de Griebelstraat. Een deel van de Van Pettenpolder, dat vele jaren verstoken is van elektriciteit, zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi zei, dat er ook alternatieve energiebronnen geïmplementeerd zullen worden. ‘De EBS laat zien dat ze de opdrachten van de regering opvolgt en keihard werkt. Vandaag zijn we hier om de eerste paal te heien, maar zie het als een symbool om overal in Nickerie ontwikkeling te brengen. Volgende week zijn we in Commewijne voor wateraansluitingen, daarna gaan we naar Para om het startsein te geven voor de bouw van een scholencomplex. Wij werken dag en nacht om het land te ontwikkelen. Het is uw besluit geweest op 25 mei om dit te realiseren.’

Districtscommissaris Senrita Gobardhan stelde, dat het een bijzondere dag is voor de buurt. ‘Negen jaren hebben de mensen van deze omgeving in het donker moeten leven. Ik heb sinds mijn aantreden heel veel klachten gehad. Ik ben de regering zeer erkentelijk voor deze mijlpaal. De regering doet haar best, dit is het eerste project in Nickerie.’ Marcel Eyndhoven, directeur van de EBS, merkte op dat de bewoners over een maand zullen beschikken over elektriciteit. Vicepresident Ronnie Brunswijk zei, dat de regering alles in het werk stelt om de noden van het volk te verlichten. ‘Ik verzeker u dat deze regering ontwikkeling zal brengen voor elke Surinamer. Nickerie wacht op president Santokhi om de noden op te lossen, ik vraag u allen om wat geduld te hebben.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: