President: “Ordening in exorbitant hoge salarissen binnen parastatale bedrijven”

Er komt ordening in de exorbitant hoge salarissen die betaald worden binnen de parastatale bedrijven. Dat zei president Chandrikapersad Santokhi vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA). De regering is volgens Santokhi overal zwaar aan het bezuinigen. Er is daarom technische bijstand van de IDB ingeroepen om alle parastatale bedrijven door te lichten en te kijken naar de ordening van de financiële rechtsposities binnen alle parastatale bedrijven. Hierover is er al overeenstemming binnen de regeringstop. Het is geen geheim dat het personeel en vooral toppers van staatsbedrijven al jaren enorme bedragen ontvangen. Ex-president Desi Bouterse beloofde tijdens zijn regeerperiode nog ordening hierin te brengen, maar voegde nooit daad bij het woord. President Santokhi heeft eerder ook gesteld dat directieleden bij parastatale bedrijven liever SRD-salarissen dan US-dollar lonen ontvangen. Sommige van deze bedrijven worden juist door de overheid gesubsidieerd met gelden van de samenleving.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: