OAS heeft foutieve kaart Suriname van website verwijderd

De Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, heeft vrijdag de redactie van Dagblad Suriname laten weten dat de onjuiste kaart van Suriname, die een paar keer op de website van de organisatie stond, is verwijderd. ‘The issue was fixed’, zo zegt Mónica Reyes Fica in een reactie, nadat de OAS door Dagblad Suriname was geattendeerd op de incorrecte kaart. Overigens was er vrijdag nog geen nieuwe, correcte, kaart van Suriname op de OAS-website geplaatst. Onlangs bleek dat diverse organisaties en instanties wereldwijd, waaronder ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en Caricom, al lange tijd een verkeerde landkaart van Suriname gebruiken, waarop het Tigri-gebied is weggelaten. De huidig minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, is tien jaar werkzaam geweest bij de OAS als assistent secretaris-generaal.  Hij werd in 1997 de Surinaamse permanente vertegenwoordiger bij de OAS. Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS en op 19 juli van dat jaar geïnstalleerd. Tien jaar later nam hij afscheid van de OAS.

De minister heeft onlangs de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan ontboden en erop aangedrongen dat de Nederlandse regering de juiste kaart van Suriname gaat gebruiken. Van der Zwan zou de kwestie aankaarten bij de Nederlandse regering. Op vrijdag 26 februari staat nog steeds de foutieve Surinaamse kaart op de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Reisadvies Suriname

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: