“De mensen in de contactberoepen hebben het ook moeilijk”

“De mensen in de contactberoepen hebben het ook moeilijk”, zei NDP-parlementariër Melvin Bouva vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel deze groep al geruime tijd de covid-19 steun vanuit de overheid was toegezegd, is dat toch uitgebleven. Volgens Bouva heeft deze covid-steun toch een heleboel onzekerheid. “Ik vraag de regering om dringend de covid-steun uit te betalen, want het is heel erg moeilijk. De benzineprijzen zijn op dit moment voor de zesde keer omhooggegaan”, aldus de NDP’er. Hoewel vorig jaar een bedrag van SRD 1.5 miljard door het parlement is goedgekeurd voor het Covid-19 Fonds, staat de regering niet te springen om teveel geld, dat monetair gefinancierd wordt, in omloop te brengen. Vooral de contactberoepen zijn enorm getroffen, omdat zij geruime tijd gedwongen werden om hun deuren gesloten te houden. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft deze week pas bekendgemaakt dat de mensen, die zich eerder geregistreerd hadden, reeds geselecteerd zijn na screening. Wie een bankrekening heeft, zal in de eerste week van maart over de uitkering kunnen beschikken. Personen en bedrijven die zich in februari niet geregistreerd hebben voor covid-19 steun, kunnen dit alsnog doen van 1 tot en met 7 maart.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: