Bouva: “Gezondheidszorg ernstig onder bedreiging”

NDP-parlementariër Melvin Bouva vindt dat de gezondheidszorg ernstig onder bedreiging is. Het personeel van Stichting One Stop Shop voor Chronische Ziekten (OSS) luidt de noodklok. Er is geen geld om de werkers langer uit te betalen. De werknemers hebben woensdag te horen gekregen dat de organisatie per 27 februari stopt met de dienstverlening. “Mensen met diabetes die hun hulp daar vonden, dat is op dit moment niet meer mogelijk. Ze hebben maandenlang geen subsidie gehad en zijn gedwongen nu te sluiten. Het is vrij ernstig en ik denk dat wij er alles aan moeten doen om de subsidie wederom aan deze organisatie te geven. Hierdoor kunnen ze de ondersteuning naar het publiek toe voortzetten”, zei de NDP’er vrijdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). De stichting is belangrijk voor personen met diabetes. Ruim acht jaar konden deze patiënten binnenlopen om hun wonden op professionele wijze te laten behandelen. Ook kregen zij mee hoe om te gaan met hun aandoening. Dit alles gebeurde kosteloos. Fractiegenoot Jennifer Vreedzaam ondersteunde de oproep van Bouva en stelde verder dat er naast het subsidieprobleem ook een tekort is aan dialysemateriaal.

FR

error: Kopiëren mag niet!