SLM wil de Boeing 777-200ER weer teruggeven aan Boeing

Vliegtuig is zware kostenpost op begroting SLM

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wil haar Boeing 777-200ER teruggeven aan Boeing, waarvan het toestel geleasd wordt. Mogelijk vertrek het toestel komende week al naar de VS. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij aan haar personeel laten weten, aldus de Nederlandse nieuwswebsite luchtvaartnieuws.nl.

Het is nog maar twee maanden geleden dat de Boeing na langdurige vertraging eindelijk commercieel werd ingezet tussen Paramaribo en Schiphol. Sinds begin deze maand is het toestel echter uit de roulatie vanwege ‘technisch onderhoud’. Het staat op Schiphol.

De SLM zou in haar interne nieuwsbrief hebben gemeld: ‘Het technisch onderhoud heeft uitgewezen dat er in het ergste geval rekening moet worden gehouden met een grote kostenpost voor reparatie en zelfs eventueel het moeten vervangen van één van de motoren. Dit gegeven heeft ertoe geleid dat de directie en overige actoren binnen Surinam Airways, het besluit hebben genomen om de vroegtijdige teruggave van de B777 aan Boeing in te zetten.’

Ondertussen wordt de Mid-Atlantische vliegroute onderhouden door de Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium met een Airbus A340. Wat het besluit op de langere termijn betekent voor deze route, is nog onbekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: