Ierland voegt Suriname toe aan Covid-19 lijst van ‘hoog risico’ landen

Suriname is door de regering van Ierland toegevoegd aan de lijst van ‘hoog risico’ landen van de regering met betrekking tot Covid-19. 

Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela en dus ook Suriname zijn zaterdagavond lokale tijd allemaal op de lijst geplaatst, zo meldt de Ierse krant Irish Examiner. Waarom Suriname – waar het aantal Covid-19 positief geteste personen al enige tijd dalende en laag is – aan de lijst is toegevoegd vermeldt het artikel niet.

In totaal staan nu 33 landen op de Ierse reislijst met een hoog risico.

Brazilië en Zuid-Afrika, waar vermoedelijk nieuwe coronavirus varianten zijn ontstaan, waren de eerste landen die op 5 februari aan de lijst werden toegevoegd. Ze werden gevolgd door Angola, Oostenrijk, Botswana, Burundi, Kaapverdië, Democratische Republiek Congo, Lesotho, Malawi, Eswatini, Mauritius, Mozambique, Namibië, Rwanda, Seychellen, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten, Zambia en Zimbabwe op 12 februari. .

Arriverende reizigers uit alle landen op de ‘hoog risico’ lijst, ongeacht hun nationaliteit, moeten gedurende een periode van twee weken in quarantaine worden geplaatst.

De huidige lijst van landen van categorie 2 (‘hoog risico’) voortdurend wordt herzien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: