Botenbouwer (61) verdacht van verduisteren drie boten

De politie van Recherche Oost heeft dinsdag 23 februari de 61-jarige S.R. aangehouden. De man wordt ervan verdacht drie boten van drie personen – S.D., D.J. en B.D. – te hebben verduisterd, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 27 februari.

Volgens verklaring van de aangevers brachten zij op verschillenden tijdstippen in december 2020 hun boten ter reparatie bij S.R. Toen zij hun vaartuigen echter maar niet terug kregen, stapten zij naar de politie voor het doen van afgifte.

S.R. wist al die tijd uit handen van de politie te blijven, totdat hij uiteindelijk op 23 februari kon worden aangehouden. Bij de voorgeleiding ontkende hij de boten te hebben verduisterd en legde tegenstrijdige verklaringen af.

Volgens zeggen van de verdachte heeft hij de boot van S.D. wel gerepareerd, maar die klant zou nooit terug zijn geweest om het vaartuig op te halen. Hij liet de boot achter in de kreek die langs zijn woning loopt, maar op een gegeven moment was die boot verdwenen. Verder gaf hij aan, dat hij van D.J. slechts materialen heeft ontvangen, maar nooit een boot.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.R. in voorlopige verzekering gesteld. De boten zijn nog niet terecht.

error: Kopiëren mag niet!