“Zo leer je het kind op een heel andere manier kennen”

Twee tot drie dagen thuis en twee tot drie dagen naar school lijkt sommige ouders een goed idee en voor enkele andere niet verstandig. Andy, die alleenstaande vader is, gaf aan dat hij geen moeite heeft met het proces zolang de kinderen maar naar school kunnen gaan. “Als ouder kan je uit jezelf, op die dagen dat de kinderen niet naar school gaan, mee helpen oefenen. Zo leer je het kind op een heel andere manier kennen”, benadrukt de alleenstaande vader. “En je kan je kind ook leren hoe hij of zij moet omgaan op bepaalde momenten. Op school, met zoveel kinderen in een klas, heeft een juf niet altijd overzicht op alle kinderen. Maar als ouder thuis die het eigen kind van huis uit de sommen en lessen laat oefenen, kan je het kind nog leren dat het moment van spelen een ander moment is en het moment van serieus zijn ook een ander moment is.  Je leert je zelf als ouder het draad ook weer op te pakken. Los van de uitdaging dagelijks op het werk, is het ook een uitdaging als vader thuis en dat motiveert je juist”, zegt Andy tegenover de krant.

Mariska gaf aan dat je van huis uit ook ziet van hoe serieus je kind de studie oppakt. “De meeste ouders zijn geneigd neer te kijken op de leerkracht als hun kind blijft zitten of iedere keer straf krijgt. Terwijl wanneer je in de middag met je kind thuis bent, je een heel ander beeld voor je hebt. Nu de kinderen thuis oefenen en de ouders ook een handje meehelpen, ontdekken ze waar de fout is”, zegt Mariska. “Voor het laat is, kan jij als ouder het ook nog herstellen, dus het komt goed uit.” Een andere ouder gaf aan dat zij het idee er achter niet goed vindt. “Het bespaart mij enkele dagen de benzinekosten, maar de prijs daarvan blijft stijgen. Tijd om met mijn kind te zitten, heb ik niet”, benadrukt de ouder. “De dagen waarop zij niet naar school gaan, moet ik kijken hoe ik dan op die dag doe met mijn kinderen. Ik werk van 8.00 tot 17.00 uur. Na school mag het kind op het werk bij mij zijn, maar nu de hele dag is heel erg vermoeiend. Mijn oudste zoon gebruikt zijn tijd wel nuttig, maar mijn jongste heeft veel aandacht nodig. Hoe compenseer je dat op de werkvloer? Maar het belangrijkste is dat zij nu toch wel van de school kunnen genieten. Een ander alternatief zal wel komen, maar educatie en een stapje vooruit is belangrijk voor hun”, zegt de ouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!