Verzetzaak Bouterse wordt op 31 maart verder behandeld

De Krijgsraad heeft vrijdag besloten om op 31 maart uitspraak doen over de excepties die raadsman Irvin Kanhai heeft opgeworpen in de verzetszaak van Desi Bouterse. De ex-legerleider ging in verzet tegen zijn veroordeling tot 20 jaar gevangenisstraf wegens medeplegen van moord op 15 mannen op 8 december 1982. Bouterse was wederom aanwezig in de rechtszaal. De NDP-leider en ex-president werd eerst door een groep aanhangers buiten opgewacht en begeleid naar het gerechtsgebouw.  Kanhai blijft erbij dat de dagvaarding nietig verklaard moet worden omdat deze niet voldoet aan de eisen. In zijn tweede beurt bleef auditeur-militair Manro Danning erbij dat de dagvaarding aan alle wettelijke eisen voldoet. De Krijgsraad zal zich nu buigen over wat naar voren is gebracht.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: