Newmont overhandigt drie voertuigen aan Korps Politie Suriname

Het goudwinningsbedrijf Newmont heeft donderdag bij het Kabinet van Vicepresident Ronnie Brunswijk drie voertuigen overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie( Juspol). Deze voertuigen zijn ten behoeve van het Korps Politie Suriname (KPS) om de politiezorg te helpen garanderen, zo bericht het ministerie.

Het ministerie van Justitie en Politie is geruime tijd in onderhandeling met Newmont over hoe verder invulling te geven aan de Memorandum of Understanding (MoU) die op 11 december 2020 tussen Newmont en het ministerie is ondertekend. Deze MoU betreft de politiezorg in het zuidoosten van Suriname en de handhaving van de openbare orde en veiligheid in het gebied. 

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft Newmont nu aangegeven ondersteuning te verlenen bij de bouw van een politiepost te Snesi Kondre en een medische post. Deze twee zaken zijn onder andere de grieven die naar voren kwamen tijdens een bezoek van minister Amoksi aan Langatabiki en omgeving in december vorig jaar.

Korpschef Roberto Prade die samen met een deel van de korpsleiding aanwezig was bij de overdracht, zegt heel blij te zijn met de schenking. ‘Newmont heeft getoond dat zij een goede partner is en zich niet heeft laten beïnvloeden door zaken die zich in het verleden hebben

voorgedaan. De voertuigen zullen worden ingezet voor de nodige doeleinden’, benadrukte Prade.

Shirley Sowma-Sumter, Director External Relations bij Newmont Suriname, gaf aan dat het een grote eer is en dat Newmont altijd er naar streeft om goede samenwerking te hebben met de stakeholders en de gemeenschap in de landen waar zij opereren. Sowma kijkt verder

uit naar een verdere verdieping van de samenwerking met de gemeenschap in de omgeving van de Merian-goudmijn en de politie. 

Paul Klaasen, Security manager bij Newmont Suriname, toonde zijn dankbaarheid voor de samenwerking en

vicepresident Brunswijk bedankte namens de regering het Amerikaanse goudmijnbedrijf voor de goede samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie.

error: Kopiëren mag niet!