Lions Club Paramaribo Central doneert Lenovo Tablet

Lions Club Paramaribo Central heeft een donatie gedaan van een Lenovo Tablet aan de nierdialyse afdeling van het AZP. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie over deze donatie. Met deze geste zal het volgende project van het centrum worden uitgevoerd: Het Nierdialyse Centrum van het AZP (NNC)  is bezig met een veldonderzoek naar de kwaliteit van de shunt van diabeten met terminale nierinsufficiëntie. Van de 300 dialysepatiënten van het NNC is ongeveer de helft diabeet. Velen hebben veelvuldig shuntproblemen waardoor zij aangewezen zijn op een dure shunt operatie of een dialyse katheter. Om inzicht te krijgen in de aard en omvang van de problemen die zij ervaren met hun shunt is besloten om dit onderzoek uit te voeren. De algehele coördinatie berust bij drs. F. Chhangur, medisch coördinator van het NNC. Daarnaast zal bij dit onderzoek ook worden samengewerkt met de Nierstichting Suriname. Met de uitvoering van het onderzoek zijn medewerkers van het NNC belast. NNC hoopt met de uitkomsten van dit onderzoek de shunt zorg te verbeteren hetgeen zal leiden tot efficiëntere en effectievere dialyse behandelingen. Het “lijden” van diabetische patiënten zal aanzienlijk afnemen omdat zij minder vaak katheters zullen moeten laten plaatsen en dure shunt operaties moeten ondergaan. Volgens Lion Glenn Tewari, President van Lions Club Paramaribo Central zet zijn club zich optimaal in om de health sector in Suriname ook een boost te geven. Dit doet de club heel graag in samenwerking met lions vrienden in en buiten Suriname. Onlangs heeft deze lions club ook aan Volksgezondheid en het AZP goederen gedoneerd voor de zorg van de zieke mens in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: