Gevangenis in VS ontslaat medewerkster na ontdekking ‘smokkeltampon’

Onschuldige tampons aangezien voor illegale drugs door bodyscanner

Een voormalige medewerkster van een penitentiaire instelling in de Amerikaanse staat Virginia sleept haar vorige werkgever voor de rechter op verdenking van discriminatie. Joyce Flores werd twee jaar geleden ontslagen nadat de bodyscanner reageerde op een tampon die zij op dat moment in haar intieme zone had opgeborgen. Ze had volgens de gevangenis goederen naar binnen proberen te smokkelen.

De mondhygiëniste werd na het alarm van de detectiepoort urenlang ondervraagd en beschuldigd van smokkelarij. Ze claimt dat haar hierna werd gezegd dat ze was ontslagen. Flores meent dat zelfs haar uitleg over menstruatie in aanwezigheid van vrouwelijke gevangenisbewaarders niet als geldig excuus beschouwd werd, aldus NBC News afgelopen woensdag (https://www.nbc12.com/2021/02/24/virginia-prison-staffer-says-she-was-fired-suspicion-smuggling-after-body-scan-detected-tampon/).

Het incident vond plaats in december 2019.

Flores besloot de gevangenis voor de rechter te slepen.

De gevangenis herkent zich niet in het beeld dat hier sprake zou zijn van discriminatie op basis van sekse. Flores zou ‘onvoldoende hebben hard gemaakt dat gender een rol speelde bij haar ontslag’ Zij verzocht de rechter dan ook af te zien van de zaak. Dit verzoek is begin deze week van tafel geveegd door rechter Thomas Cullen. Hierdoor is het pad vrij voor de aanklaagster om via de juridische route haar gelijk te halen.

De bodyscanners zouden geen onderscheid kunnen maken tussen verschillende items in lichamen. Hierdoor werden onschuldige tampons voor illegale drugs aangezien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: