Familie 100-jarige blij maar ook teleurgesteld: “Het gaat om de erkenning”

Mevrouw Alexandrina Adolphina Lafour had op 12 februari het genoegen om 100 kaarsjes uit te mogen blazen. Haar dochters en overige familie zijn bijzonder trots op dit heugelijk feit. Ook de buurt heeft massaal blijk gegeven van dankbaarheid. De familie is echter teleurgesteld dat de districtscommissaris niet is verschenen. “We hebben op hem gewacht en we wachten nog steeds”, laat een dochter weten. Zij vindt vooral de erkenning, dat haar moeder altijd een goede en hardwerkende burger is geweest, belangrijk. “Bij ons gaat het niet om de enveloppe, maar wel om de erkenning.” De familie vindt het jammer, omdat de afspraak zou zijn gemaakt. Districtscommissaris Javinde Fulgence van Paramaribo Zuid-West bleek inderdaad op de hoogte te zijn van de jarige, echter geeft hij aan dat hij die dag naar Moengo moest voor verplichtingen. Na informatie te hebben ingewonnen bij zijn medewerkers, vertelde de dc aan de redactie van Dagblad Suriname dat het goed komt. “Het komt in orde”, verzekert de dc.

RB

error: Kopiëren mag niet!