Brandstofprijzen SOL gaan zaterdag weer fors omhoog

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft vrijdag 26 februari bekendgemaakt, dat per zaterdag 27 februari de prijs voor een liter liter, door SOL Suriname N.V.gedistribueerd, wordt verhoogd naar SRD 12,24. De prijs voor een liter ongelode benzine met additieven van SOL wordt SRD 12,94 en een liter ongelode benzine zonder additieven gaat SRD 12,77 kosten.

In haar overwegingen stelt de minister – zo langzamerhand bekend – dat ingaande 22 september 2020 de unificatiekoers voor vreemde valuta door de Centrale Bank van Suriname is vastgesteld en dat door ‘de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof het noodzakelijk is om nieuwe maximumprijzen (consumentenprijzen) voor brandstof vast te stellen’. Ook deze prijsverhoging wordt een dag vantevoren pas aangekondigd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: