Schotse arbeiders op olieboorplatforms voor Surinaamse kust getroffen door lange quarantaineperiode

Suriname en Guyana op rode Covid-lijst van Britse regering

Honderden Schotse oliearbeiders worden geconfronteerd met tot wel drie weken quarantaine in hotels in Londen terwijl ze van en naar hun werk in landen die worden vermeld op de rode lijst vliegen. De Britse premier Boris Johnson wordt onder druk gezet om de tiendaagse quarantainevoorschriften voor hotels te wijzigen voor werknemers die vanuit Zuid-Amerikaanse offshore platforms naar het Verenigd Koninkrijk terugkeren. Dit bericht de Schotse krant Daily Record.

De isolatieperiode bovenop twee weken quarantaine voor vertrek verlamt de industrie. Stena Drilling, dat 300 arbeiders heeft die regelmatig naar boorschepen in Guyana en Suriname vliegen, zei dat de huidige richtlijnen, die werknemers op booreilanden tot in totaal 20 dagen in quarantainehotels dwingen, betekenen dat personeel wordt ‘behandeld als toeristen en niet als essentiële arbeiders’.

Erik Ronsberg, de CEO van het in Aberdeen gevestigde Stena Drilling, zei: ‘Onze offshore bemanningen zijn al twee weken in quarantaine voordat ze zich bij hun schip voegen om de kans op overdracht van het virus te minimaliseren. Speciale en gesteriliseerde vliegtuigen en helikopters worden gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen contact is met niet-in quarantaine geplaatste personen, dus onze bemanningen brengen eigenlijk niet meer dan een paar minuten door op vreemde bodem voordat ze zich bij het schip voegen dat honderden kilometers uit de kust werkt.;

Hij voegde eraan toe: ‘Hun hele tijd buitenshuis werken wordt hoofdzakelijk in quarantaine doorgebracht. Nog eens tien dagen geïsoleerd bij terugkeer naar het VK voor quarantaine is onnodig. We maken ons zorgen over hun geestelijke gezondheid, omdat ze zo lang gescheiden zijn van hun dierbaren.’ Aangezien beide Zuid-Amerikaanse landen op de ‘rode lijst’ van Covid van de Britse regering staan, moeten terugkerende werknemers opnieuw 10 dagen in een goedgekeurd hotel in isolatie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: