Rationeel denken….rationeel handelen……

Op 08 februari 2021 is in een regeringsvergadering de vrije dag van 25 februari afgeschaft. Deze dag die officieel te boek staat als “Dag van Bevrijding en Vernieuwing” , in de volksmond Revo Dey genoemd, is de meest controversiële dag in de Republiek Suriname welke al 40 jaren wordt herdacht. Als vrije dag vanaf 1981 tot dat de regering Venetiaan aantrad in 2000 en de vrije dag schrapte en deze weer een vrije dag werd bij het aantreden van Regering Bouterse in 2010 en nu wederom door regering Santhokie wordt geschrapt in 2021. Zij die de geschiedenis van voor 1980 kennen zullen ook wel weten dat het grootse deel van de bevolking zeer verheugd was met deze dag evenals het voormalig moederland, die zefs gelijk weer ontwikkelingshulp ter beschikking stelde. Thans in 2021 wordt door de regering gesteld dat een groot deel van de bevolking deze dag toch niet als een vrije dag wil. Rationeel denkend vraag ik me af als stichting 8 december en DA’91 behoren tot een groot deel van de bevolking, want andere groeperingen heb ik niet hierover gehoord of zijn niet door de President of regering aangegeven. Als de NDP me haar 16 zetels geen groot deel van de bevolking is en niet gehoord is wie dan wel?

Rationele handeling van zowel de Minister van Defensie als ook de President die als Opperbevelhebber van het Nationaal Leger een groet brengt aan het vaandel van het Nationaal Leger. Maar staan ze er wel bij stil bij dat het vaandel uit een aantal wapen feiten van het Nationaal Leger bestaan, welke met wimpels worden aangegeven. De eerste wimpel op dit vaandel is “25 februari 1980”. De eerbiedige begroeting van het vaandel betekend ook dat deze eerste wimpel die waardering krijgt van rechtmatig bestaan van deze dag.

Een kritische burger

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: