Drukte maar geen vlotte verkoop

Er is wel een drukte te zien in het centrum, maar er is toch geen sprake van een vlotte verkoop, zegt een winkeleigenaar van een kledingzaak in het centrum. “Ik heb betere tijden gehad, nu krijg ik maar enkele klanten. Je hebt vaak genoeg klanten die alleen rondkijken en de uitgestalde kleding prijzig vinden. Maar ik probeer het toch vol te houden”, zegt de winkeleigenaar. “Als eigenaar heb je dagelijks hoop dat het beter wordt. Je gaat niet kunnen stoppen, anders ben jij de verliezer.” Enkele burgers, die in de stad hun boodschappen aan het doen zijn, geven aan dat zij ondanks de versoepelde maatregelen niet geïnteresseerd zijn in het kopen van kleren. “Je gaat een dag hebben waar je een mooi ondergoed ziet of bloesje, maar dan blijft het daar. Ik kom de stad in met de bedoeling mijn boodschappen op de markt te doen en te kijken van wat ik verder nodig heb voor het huishouden.”

Een andere winkeleigenaar gaf aan dat zij ook de klanten kan tellen, die dagelijks de winkel binnenkomen. De meeste mensen die dagelijks in de stad komen, zijn werkenden die naar het werk gaan en terug naar huis. “Ik ben niet de hele dag door open. Ik verkoop in de meeste gevallen tot 12.00 uur en sluit de winkel. Ik ga weer open als het druk is. Ondanks de winkel open is, zie ik geen verschil”, zegt de winkeleigenaar. “Er zijn ook andere winkeleigenaren, die de hoop hebben opgegeven en alles zo snel mogelijk willen verkopen en iets anders doen. Weer anderen hebben de hoop opgegeven en hun deuren gesloten, maar ik geef de moed niet op”, benadrukt de winkeleigenaar. “Je gaat zulke tijden meemaken, maar na de moeilijke tijden kom je wel de goede tijden tegemoet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: