Betere balans tussen groen en beton in de stad

De balans tussen beton en groen is niet alleen in het buitenland een onderwerp dat veel in het nieuws is. Ook in Suriname zijn beleidsmakers op zoek naar de juiste balans. De laatste jaren zijn er veel plekken in het centrum van Paramaribo waar er nauwelijks groen te vinden is. De standplaats voor de taxichauffeurs richting Albina is zo een plaats. Ook ‘Ondrobon’ lijkt een maanlandschap als het om de aanwezigheid van bomen gaat. De Heiligenweg en vele andere straten spannen eveneens de kroon. Vandaar dat menig burger vaak de paraplu opentrekt om te ontsnappen aan de zon. Het is bekend dat groen voor verkoeling zorgt.

Minister Silvano Tjong Ahinvan Ruimtelijke Ordening en Milieu is zich met zijn team ervan bewust dat de balans tussen groen en beton weer in evenwicht moet komen. “Maar wij moeten dat goed inplannen”, laat de minister weten. Hier ziet Tjon Ahin een taak voor landscapers, omdat zij een deskundig oog hebben voor de inrichting van de stad. Aan het plan wordt gewerkt, waarbij met vele factoren rekening wordt gehouden, gezien de complexiteit. Reinier Taus, levensmiddelentechnoloog, merkt op dat er op sommige plaatsen in de binnenstad weinig groen is te zien. Taus heeft het initiatief genomen om vanuit het Caribbean Tree Planting Project (CTPP) 100.000 bomen te planten. De levensmiddelentechnoloog laat weten de first lady te hebben benaderd voor de kick-off van de Nationale Plantcompetitie. “Als minimaal 100.000 personen een boom planten, dan hebben wij daarmee de doelstelling gehaald.”

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: