Amerikaans oliebedrijf Apache investeert in 2021 vooral in Suriname

Eerste olie verwacht in 2025

Volgens CEO John Christmann van het Amerikaanse oliebedrijf Apache Corporation zullen de exploratie-kapitaaluitgaven van US $ 200 miljoen voor 2021 voornamelijk naar Suriname gaan. Dit bericht de bnamericas.com donderdag 25 februari. Tijdens het bekendmaken van resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020 van het in Houston gevestigde bedrijf (https://investor.apachecorp.com/news-releases/news-release-details/apache-corporation-announces-fourth-quarter-and-full-year-2020),  benadrukte Christmann plannen om de Bonboni-prospect op offshore-blok 58 te starten

Apache en Total (operator) hebben elk 50% van het areaal, waar in januari een vierde olie-ontdekking werd aangekondigd. De taxatieboringen zijn deze maand begonnen met behulp van het Maersk Developer-boorplatform om de ontdekkingen van Kwaskwasi en Sapakara te evalueren, en de Maersk Valiant zal de komende maanden arriveren. Tegen het einde van het jaar wordt een definitief investeringsbesluit verwacht en de eerste olie in 2025. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: