Regering buigt zich over ontwikkelingen valutakoers

Speciaal team moet ministerie van Economische Zaken gaan ondersteunen bij prijscontroles

De regering heeft zich woensdag gebogen over de ontwikkelingen rond de valutakoers. In het kader van het verder beheersen van de koers werd een pakket aan maatregelen besproken tijdens overleg van de

regeringsraad.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking dat een uiteenzetting van aspecten is besproken.

Gekoppeld aan het koersbeleid is ook van gedachten gewisseld over de prijzen in de winkels. ‘We weten dat het moeilijk is voor het volk. We willen niet meer praten over hoe het komt. We weten dat we maatregelen moeten treffen om een gezondere economie te hebben. Helaas moet ik zeggen dat we door deze periode heen zullen moeten bijten.’

Ramdin, die ook coördinator is van de regeringsraad, zegt verder dat de regering er rekening mee houdt dat de consument niet te zwaar wordt getroffen door de economische malaise waarin het land verkeert. Hij

waarschuwt ondernemers alvast die zich schuldig maken aan prijsopdrijving. ‘Zij krijgen goedkope dollars tegen de normale koers en de bedoeling is dat ze hun producten ook aanbieden tegen een redelijke prijs. De president heeft geïnstrueerd dat er een speciaal team wordt ingezet om het ministerie van Economische Zaken te ondersteunen bij prijscontrole.’

Verder is over verkeersveiligheid gesproken, naar aanleiding van de vele recente dodelijke verkeersongevallen. Daarnaast is besproken de herregistratie van de BaZo-kaarten. Voor gevallen de kaart zou vervallen is die nu verlengd met een maand, tot eind maart 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: