President Santokhi kondigt komst nieuwe leiding leger aan

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in de Membre Buku Kazerne, bij de beëdiging van 112 militairen tot officier, dat een nieuwe leiding van het Nationaal Leger binnenkort wordt gepresenteerd. De regering is ten aanzien hiervan bezig met afrondende gesprekken, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi achtte het van belang om aan te geven waar de defensieorganisatie staat na zeven maanden regering Santokhi/Brunswijk. Hij zei, dat er veel gaande is op het gebied van de reorganisatie. De top van de regering voert regelmatig gesprekken met minister Krishna Mathoera van Defensie over het leger en de legerleiding.

‘En binnenkort gaat u meer informatie krijgen, omdat wij het proces ingezet hebben bij de verschillende veiligheids-, opsporings- en ordediensten om de reorganisatie goed op gang te brengen, het management te versterken, de apparaten door te lichten en met reorganisatie en herstructurering te komen. Dat geldt ook voor het Nationaal Leger en binnenkort krijgt u de nieuwe leiding gepresenteerd. Daarover zijn we bezig afrondende gesprekken te voeren.’

error: Kopiëren mag niet!