Man (50) aangehouden voor mishandeling echtgenote te Henar

Minderjarige kinderen echtpaar alarmeren politie

De 50-jarige B.D., alias Skero, is afgelopen zaterdag te Henar in het district Nickerie aangehouden voor wederspannigheid, mishandeling van zijn echtgenote (39) K.P. en overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Twee minderjarige kinderen van het echtpaar waren naar het politiebureau te Henar gegaan op zoek naar hulp voor hun moeder die op dat moment door hun vader werd mishandeld, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 24 februari.

Agenten gingen direct naar de woning van het gezin, gelegen naast het politiebureau. Een verhitte echtgenoot werd aangetroffen die vervolgens hevig tekeer ging tegen de politie toen zij hem wilden overbrengen naar het politiebureau.

Volgens verklaring van de moeder woont zij samen met haar man en vier minderjarige kinderen op dat adres. Een jongere zus van haar belde B.D. eerder op die dag en hield hem voor, dat zijn vrouw naaktfoto’s van haar had gedeeld met een Guyanese man die in Commewijne woont.

Op grond hiervan kocht B.D. drugs die hij thuis gebruikte. Op een bepaald moment ging hij tekeer en bracht zijn vrouw slagen toe in het gelaat, waarop twee van haar kinderen hulp zochten bij de politie.

Het slachtoffer overhandigde bij die gelegenheid twee bolletjes cocaïne aan de politie die B.D. zou gebruiken. Het lukte agenten om de agressieve man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Toen hij was afgekoeld werd hij voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en ontkende zich schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd B.D. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!