Hoeveelheid vloeibare cocaïne uit Suriname ontdekt in postpakket op luchthaven Hong Kong

De South China Morning Post bericht dinsdag, dat douanebeambten op de luchthaven van Hong Kong twee mannen hebben gearresteerd en voor US$ 288,460 dollar aan vermoedelijke vloeibare cocaïne in beslag hebben genomen, vermomd als gezondheidsvoedsel, en vanuit Suriname verzonden.

De vangst van de 1.7 kilo vloeibare cocaïne werd ontdekt toen de douane afgelopen woensdag, 17 februari, een pakket uit Suriname onderzocht. Het pakket zou levensmiddelen bevatten, maar een partij vermoedelijke vloeibare cocaïne bleek verstopt te zijn in vijf flessen, aldus de douane.

Na vervolgonderzoek arresteerden douanebeambten twee mannen van 22 en 25 jaar oud in verband met de zaak maandag in Sha Tin. Tijdens een inval in het huis van de jongere verdachte namen agenten ook een kleine hoeveelheid vermoedelijke ketamine samen met medicijnverpakkingsapparatuur. Het onderzoek is aan de gang.

Nu de grenzen grotendeels gesloten zijn en vliegreizen van passagiers drastisch zijn afgenomen als gevolg van de Covid-pandemie, zijn smokkelaars het afgelopen jaar steeds meer overgegaan op het verzenden van drugs naar Hong Kong via luchtpost.

Vorige week werden in Antwerpen nog drie mensen uit de Chinese wijk aangehouden, omdat ze via postpakketten drugs naar Hong Kong verstuurden. Bij verschillende huiszoekingen werden ook grote sommen geld en luxe handtassen gevonden, evenals materiaal dat wijst op handel in verdovende middelen.

De aanhoudingen volgden, nadat in november vorig jaar de douane op de luchthaven van het Belgische Zaventem een halve kilo cocaïne ontdekte in een postpakket. Na een grondig onderzoek afgelopen week verschillende huiszoekingen plaats, waarbij de verdachten werden opgepakt. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: