Hedgefondsmanagers verdienden recordbedrag in 2020

32 miljard dollar. Dat is wat de 25 best betaalde hefboomfondsmanagers hebben verdiend in 2020, ruim 50 procent meer dan in 201. Dat blijkt uit de rangschikking van Institutional Investor’s Rich List.

2020 was een bijzonder goed jaar voor de hefboom- of hedgefondsen. Dat zijn fondsen die op een agressieve manier speculeren op koersverschillen. Ze zagen hun winsten tijdens de gezondheidscrisis stevig aandikken. Al kregen ze de afgelopen maanden ook bakken kritiek te slikken. Zo kwam het hefboomfonds Melvin Capital onder vuur te liggen nadat het zware verliezen had geleden op een shortpositie op GameStop.

De vier best betaalde hefboomfondsmanagers
Volgens Institutional Investor’s Rich List heeft Israel (Izzy) Englander, hefboomfondsmanager bij Millennium Management vorig jaar 3,8 miljard dollar verdiend. Zijn vlaggenschipfonds steeg vorig jaar met 26 procent, wat het beste rendement was in 20 jaar.

De zilveren medaille is voor James Simons, hefboomfondsmanager bij Renaissance Technologies. Hij zag zijn vermogen vorig jaar toenemen met 2,5 miljard dollar. Dat terwijl niet alle fondsen van Renaissance Technologies vorig jaar konden uitpakken met mooie resultaten. De drie belangrijkste fondsen voor externe beleggers zijn dat jaar gedaald met 20 tot 30 procent.

Chase Coleman van Tiger Global eindigde op de derde plaats, met een uitbetaling van 2,5 miljard dollar. Het fonds was één van de vroege investeerders in techaandelen en overzeese bedrijven die het goed deden tijdens de pandemie. Resultaat: rendement van 48 procent over 2020.

Op de vierde plaats staat Ken Griffin van Citadel. een hefboomfonds dat ook betrokken was bij het tumult rond GameStop. Hij heeft vorig jaar 1,8 miljard dollar verdiend. Zijn fonds is in 2020 gestegen met 24 procent.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: