SLM Boeing 777 niet aan de grond op Schiphol vanwege Pratt & Whitney motoren

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, laat dinsdag via een persbericht weten, dat zij kennis heeft genomen van zowel de binnenlandse- en buitenlandse berichtgeving omtrent het advies van vliegtuigfabrikant Boeing aan luchtvaartmaatschappijen alle B777-200 en B777-300 vliegtuigen met Pratt & Whitney (P&W) motoren voorlopig aan de grond te houden totdat zij de aangekondigde extra inspecties op dit type motor hebben uitgevoerd.

Volgens fabrikant Boeing gaat het om 128 vliegtuigen, waarvan er op dit moment 69 in actieve dienst zijn en er 59 vanwege de Coronacrisis aan de grond staan.

De extra inspecties zijn aangekondigd nadat zaterdag de rechtermotor van een B777 van het Amerikaanse United Airlines op een vlucht naar van Denver naar Honolulu tijdens de vlucht in brand vloog en moest terugkeren naar Denver.

‘Surinam Airways die ook een B777-200 in haar vloot heeft, wenst uitdrukkelijk aan te geven dat de motoren op haar B777 van het merk Rolls Royce zijn en dat dit specifiek advies van Boeing niet geldt voor Surinam Airways’, aldus de luchtvaartmaatschappij.

De SLM B777-200ER, Bird of the Green Paradise staat al enige tijd aan de grond op Schiphol vanwege technisch onderhoud. Technici van zowel de SLM en het Duitse Lufthansa Technik zijn druk bezig het vliegtuig weer luchtwaardig te maken.

Intussen wordt de route tussen Paramaribo en Amsterdam onderhouden door geleasde toestellen van Air Belgium.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: