Minister Ramadhin krijgt als eerste persoon in Suriname het Covid-vaccin toegediend

Zoals hij had beloofd, heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dinsdagmiddag als eerste persoon in Suriname het Covid-19 AstraZeneca-vaccin toegediend gekregen. De festiviteiten rond de eerste vaccinaties op het terrein van het Academisch Ziekenhuis werden live op televisie en social media uitgezonden. Na Ramadhin werden zo’n 20 zorgmedewerk(st)ers ingeënt.  Het gaat om vaccins uit een eerste door Suriname ontvangen lading. De vaccins, 1.000 in totaal van AstraZeneca, zijn geschonken door Barbados. Met dat aantal kunnen ongeveer 500 frontliniemedewerk(st)ers worden ingeënt.

De enthousiaste directrice van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Marica-Redan, zei in haar toespraak, dat binnen drie dagen zo’n 900 frontliniemedewerk(st)ers zich al hadden opgegeven om zich te laten vaccineren. Ze vroeg een staande ovatie voor het zorgpersoneel dat in de frontlinie staat. ‘Je mag zoveel ziekenhuisbedden hebben, zoveel apparatuur en geld, maar als je geen zorgpersoneel heb, kom je nergens terecht.’ Het is nog niet duidelijk wanneer Suriname de volgende partij vaccins ontvangt. Het gaat dan om 50.000 AstraZeneca/Covishield-vaccins uit India.

PK

error: Kopiëren mag niet!