Medewerkers Health Control namen 20 februari op J.A. Pengelluchthaven bij passagiers vertraagde KLM-vlucht Covid-sneltest af

Passagiers van de vertraagde KLM-vlucht van zaterdagavond naar Amsterdam, die rond zes uur had moeten vertrekken, als gevolg van de door de bond bij de NV Luchthavenbeheer vrijdag uitgeroepen actie, werden gewoon op Covid-19 getest.

Eerder was bericht, dat er niemand aanwezig zou zijn geweest om de testen af te nemen.

Sheila Kort, directrice van Health Control, laat Dagblad Suriname dinsdag in een reactie weten:

‘De mensen die de passagiers testen op een Covid antigeen sneltest zijn medewerkers van Health Control Medisch Laboratorium. Wij doen reeds deze gehele maand de sneltesten voor alle vertrekkende passagiers naar Nederland. Zo ook afgelopen zaterdag 20 Februari, waarop wij vanaf twaalf uur s middags aanwezig waren op de J.A. Pengelluchthaven op verzoek van de KLM.’

‘De medewerkers van Health Control zijn nimmer weggeweest van hun plek en hebben rustig gewacht en alle instructies van de KLM opgevolgd. Uiteindelijk is er toestemming aan de KLM verleent om te vertrekken en heeft Health Control netjes als afgesproken de Covid-19 sneltest uitgevoerd bij de vertrekkende passagiers.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: