“Ik heb het al enige tijd moeilijk”

“Het is al een tijdje moeilijk voor mij, ik had twee banen om het te redden aan het eind van de maand, maar nu zit ik met maar één baan en ik kom niet uit”, zegt Anita aan de krant. Zij gaf aan dat zij overdag in een klerenzaak werkt en in de avond in een bar. “Ik moet werken om mijn kind te verzorgen en de vaste lasten te betalen.” Anita geeft aan dat zij heel jong moeder werd en heeft zij de school niet af kunnen maken. “Met ondersteuning van mijn moeder werk ik en help ik zo ook met de vaste lasten.  Het huis waarin wij wonen is gelukkig van mijn moeder. Mijn moeder werkt niet en ben ik de enige kostwinner”, zegt Anita. “Ik was van plan weer te starten met de school, maar de situatie laat het helemaal niet toe. De ene baan dekt de helft van alles, maar met ondersteuning van mijn tante in Nederland kom ik nog net uit. De situatie is stabiel en bedrijven mogen open, maar de eigenaar van de bar waar ik werkte, gaf aan dat hij een bar bij zijn huis op Commewijne gaat openen. Hij kon namelijk de huur van het pand niet meer betalen en besloot toen de zaak te verhuizen naar zijn huis”, vertelt Anita. “Zo een lange afstand kan in niet afleggen. De tijd speelt een rol en benzinekosten. Ik heb gelukkig via de werkgever een werk gekregen bij zijn vriend, maar die is nog bezig te renoveren dus ik kijk wat het wordt. Ik hoop tenminste dat ik niet op familieleden meer hoef te rekenen. Ik ben ze wel dankbaar, maar er komt altijd een ‘tak-taki’ erbij. Met de situatie nu hoop ik toch wel mijn doelen te bereiken. Uiteindelijk gaat het niet alleen om mij, maar om mijn gezin”, aldus Anita. 

TM

error: Kopiëren mag niet!