Brandstofprijzen SOL en GOw2 gaan woensdag weer de lucht in

De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Saskia Walden, heeft dinsdag 23 februari bekendgemaakt, dat per woensdag 24 februari de prijs voor een liter ongelode benzine zonder additieven, door SOL Suriname N.V.gedistribueerd, wordt verhoogd naar SRD 12,43.

De prijs voor een liter ongelode benzine met additieven wordt SRD 12,60 en een liter diesel gaat SRD 11,99 kosten.

De prijs voor een liter diesel door GOw2 Suriname gedistribueerd wordt per woensdag 24 februari SRD 11,81 en voor een liter ongelode benzine zonder additieven moet SRD 12,43 betaald gaan worden.

In haar overwegingen stelt de minister als de inmiddels standaard en tot welhaast cliché verworden redenen, dat ingaande 22 september 2020 de unificatiekoers voor vreemde valuta door de Centrale Bank van Suriname is vastgesteld en dat door ‘de fluctuerende trend van de wereldmarktprijs voor brandstof het noodzakelijk is om nieuwe maximumprijzen (consumentenprijzen) voor brandstof vast te stellen’.

Ook deze prijsverhoging wordt een dag vantevoren pas aangekondigd. En weer heeft de bewindsvrouwe verzuimd om de samenleving op tijd via de haar tot beschikking staande mediakanalen, zoals de Communicatie Dienst Suriname, bekend te maken. 

PK

error: Kopiëren mag niet!